Bejelentkezés


 
 
Megjelenítés típusa:Keresés portlet


Pontos keresés

A pontos keresés űrlapja a Keresés feliratú gombra kattintva érhető el. Itt ki kell választani, hogy a kiadvány mely tulajdonsága alapján akarunk keresni, meg kell adni a keresendő kifejezést valamint több feltétel esetén a köztük lévő kapcsolatot.

A keresőűrlapon az alapértelmezésben megjelenő mezőcímkék cserélhetők a lefelé mutató nyílra kattintva.
Csonkolás, maszkolás

A keresendő feltétel jobbról és balról is csonkolható (jele: *). A csonkolás bármennyi karaktert helyettesít és minimum 3 karakter beírása után lehet (pl. muh* ).

A maszkolás (jele: ?), egy karaktert helyettesít.

Reguláris kifejezésekre keresés: ha a keresendő szó elé ~ jelet írunk. (Pl. évre keresésnél tól-ig: ~19[1-2][0-9] - 1910-es 1920-as évek.)Például:


Kereséskor a kis- és nagybetű egyenértékű, ugyanúgy, ahogy a hosszú és rövid ékezetek is (pl. Malmö és Malmő ugyanannyi találatot ad, de Malmo már nem).

A feltételek között használhatók a szokásos ÉS, VAGY, NEM logikai műveletek.

Az egy oldalon megjelenő találatok száma beállítható.
A gombra kattintva indítható a katalógusban való keresés, a gombra kattintva az űrlapra beírt keresőfeltételek törölhetők.Korábbi keresések

A „Korábbi keresések” ablakban megjelennek számozva a találatot eredményezett előző keresések. (Használat nélkül 30 perc után „elfelejti” a program.)


Amennyiben egy keresést újra el akarunk végezni, esetleg bővíteni/szűkíteni akarjuk, kattintsunk rá – ekkor visszaírja a program a keresőűrlapra.