Bejelentkezés


 
 

 

Felgyői Községi Könyvtár
Számítógép és Internet használati szabályzata
 
1. A könyvtárban elhelyezett számítógépeket a beiratkozott olvasók, valamint nem könyvtári tagok egyaránt igénybe vehetik, miután megismerték az erre vonatkozó szabályzatot.
2. A térítésköteles szolgáltatásokról külön tájékoztatás áll a felhasználó rendelkezésére.
3. A könyvtárba elhelyezett számítógépek elsődlegesen információszerzésre használhatók. Ennek megfelelően lehetőség van az Interneten történő keresésre, elektronikus levelezésre, szövegszerkesztésre, adatátvitelre, táblázatkezelésre, CD-ROM használatra.
4. A számítógépeket és ezzel együtt az Internetet csak 12 évet betöltött olvasó veheti igénybe.
5. Az Internet használat telefonon vagy személyesen előjegyezhető. Előjegyzést csak az adott napra illetve az azt követő napra veszünk fel.
6. Ha az Internetre bejelentkezett felhasználó a megbeszélt időponttól számított 10 percen belül nem jelenik meg, elveszti a géphasználat lehetőségét, s ebben az esetben a szabaddá vált géphez bárki más odaülhet.
7. A számítógépek használatára maximum 1 óra vehető igénybe. Ez természetesen meghosszabbítható abban az esetben, ha van szabad gép.
8. A gépek használatáról nyilvántartást vezetünk. A használat megkezdését és befejezését a könyvtár kölcsönzői asztalánál kell bejelenteni és a számítógép mellett elhelyezett regisztrációs füzetbe az olvasónak, be kell jegyezni.
9. Az igényelt szolgáltatáson kívül a gépet más célokra (saját program telepítése, állományok felmásolása, beállítások módosítása stb.) használni nem szabad. A rendszer és asztalbeállításokat (háttérkép, képernyővédő stb.) ne változtassák meg, a meghajtók és mappák megosztásait, a nyomtatóbeállításokat ne módosítsák, ne állítsanak be jelszavas védelmet. Ha a könyvtáros vagy informatikus észreveszi a gép bármilyen meg nem engedett felhasználását, megtilthatja a használónak a számítógép további használatát, függetlenül attól, hogy a kért szolgáltatás ideje lejárt vagy sem.
10. Az erotikus, pornográf, erőszakot sugárzó oldalak megtekintése a könyvtárban nem engedélyezett.
11. A számítógépen könyvtárba behozott saját adathordozót (floppy, CD, pendrive, mobiltelefon) használni, csak vírusellenőrzés után lehet, melyet a könyvtáros végezhet el.
12. Floppyra adatátvitel, csak a könyvtárban megvásároltra lehetséges.
13. Kérjük, nyomtatási szándékát még a nyomtatás megkezdése előtt jelezze a könyvtárosnak. A nyomtatás és más egyéb térítéses szolgáltatás költségét a könyvtárosnál kell fizetni.
14. Anyagi felelősség terheli az olvasót a számítógépek és CD-k fizikai sérülése, törése esetén.
15. Ha a felhasználó a szabályzatban foglaltakat nem tartja be, vagy viselkedésével zavarja a többi gépnél ülőket, a könyvtáros kizárhatja a használatból.
16. A számítógépek használata a könyvtár nyitvatartási ideje alatt az alábbiak szerint vehető igénybe:
 
Hétfő – Kedd:                      8 – 1550 óráig
Szerda – Csütörtök:             8 – 1650 óráig
Péntek:                               10– 1550 óráig
 
Kellemes időtöltést, jó munkát, jó szórakozást kívánunk!